Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 27g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Sokeri 42g172kcal0g42.3g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 58g11kcal0.3g1.5g0.2g0.4g
Rypsiöljy 30g265kcal0g0g29.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 65g223kcal6.6g45.4g0.8g2.3g
Leivinjauhe 1.7g2.9kcal0.1g0.6g0g0g
Ruokasooda 1.7g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl22g138kcal3g0.7g13.6g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1g3.6kcal0g0.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.3g5.3kcal0g1.3g0g0g
Rusina 10g29kcal0.3g6g0g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana520g1776kcal27.4g197.4g94.6g7.4g
Valittu annoskoko260g888kcal13.7g98.7g47.3g3.7g
Annoskoko puolitettuna130g444kcal6.9g49.4g23.7g1.9g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980