Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen40g13kcal1.3g2g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.8g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g24g84kcal0.4g21.4g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.8g5.6kcal0.2g1.1g0.1g0.5g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g24g75kcal4.1g13g0.7g3.1g
Vehnäjauho, sunnuntai31g110kcal3.8g22.2g0.7g0.9g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g48g149kcal8.2g26g1.4g6.3g
Voi, normaalisuolainen (Valio)12g87kcal0.1g0.1g9.6g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g40g24kcal4g1.7g0.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen16g5.3kcal0.5g0.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu11g14kcal1.2g0g1g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.8g3.2kcal0g0.8g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl8g46kcal1.7g0.4g4.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana520g1234kcal51g179g35.4g23.4g
Valittu annoskoko260g617kcal25.5g89.5g17.7g11.7g
Annoskoko puolitettuna130g308kcal12.8g44.8g8.9g5.9g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.4g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183