Kesäkurpitsakeitto (Koskenlaskijalla höystetty)

Pilko kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi ja lohko/pilko sipuli.

Keitä vedessä niin että kurpitsat hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon liemikuutio.

Ota pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskijajuusto.

Soseuta tasaiseksi keitoksi.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta pippurilla ja lisää myös suolaa jos tarvis.

Keittoon antaa hyvää makua myös varsiselleri (n. 2 vartta).

Paloittele ja lisää kurpitsanpalojen ja sipulien kanssa samaan aikaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Desgnr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 158g29kcal0.9g3.9g0.6g1.1g
Vesi79g0kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g11g32kcal2.2g0g2.5g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow2.3g5.9kcal0.2g0.2g0.5g0g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g11g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana522g138kcal6.8g9.2g7.2g2.6g
Valittu annoskoko261g69kcal3.4g4.6g3.6g1.3g
Annoskoko puolitettuna130g35kcal1.7g2.3g1.8g0.7g
Arvot/100g100g27kcal1.3g1.8g1.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298615