Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen536g3860kcal5.4g5.4g428.9g0g
Vehnäjauho, sunnuntai536g1876kcal64.3g380.6g11.3g16.1g
Luumu kivetön, kuivattu 536g1091kcal22.5g201.6g4.6g46.1g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g442g632kcal55.3g1.3g45.6g0g
Sokeri 536g2176kcal0g535.5g0g0g
Leivinjauhe 13g24kcal0.7g5.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5200g19318kcal296.4g2259g980.8g124.6g
Valittu annoskoko2600g9659kcal148.2g1129.5g490.4g62.3g
Annoskoko puolitettuna1300g4830kcal74.1g564.8g245.2g31.2g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.4g18.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278