Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen402g133kcal13.3g19.7g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g18g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g241g844kcal4.1g214.5g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g18g56kcal2g10.8g1.3g5.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g241g747kcal41g130.1g7g31.3g
Vehnäjauho, sunnuntai313g1097kcal37.6g222.4g6.6g9.4g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g482g1494kcal81.9g260.3g14g62.7g
Voi, normaalisuolainen (Valio)121g868kcal1g1g96.4g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g402g241kcal40.2g17.3g1.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen161g53kcal5.3g7.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu109g138kcal12g0.3g9.8g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka8g32kcal0g8g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton4.8g1kcal0g0.1g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl80g464kcal17g4.3g40.6g9.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5200g12334kcal510.8g1793.4g353.8g235.6g
Valittu annoskoko2600g6167kcal255.4g896.7g176.9g117.8g
Annoskoko puolitettuna1300g3083kcal127.7g448.4g88.5g58.9g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183