Kaurasämpylät

Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.

Vaivaa taikinaksi.

Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.

Nosta ne pellille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.

Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)704g232kcal23.2g34.5g0g0g
Tuore hiiva70g48kcal10.8g0.2g0.4g9.1g
Myllyn paras pikakaurahiutaleet (Myllyn paras oy), annos 40g704g2463kcal98.5g394.1g52.8g70.4g
Juokseva hunaja 250g70g225kcal0.7g54.9g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g985g3449kcal118.2g699.6g20.7g29.6g
Voi 70g511kcal0.8g0.3g57.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5208g13855kcal504.4g2367.2g262.2g218.2g
Valittu annoskoko2604g6928kcal252.2g1183.6g131.1g109.1g
Annoskoko puolitettuna1302g3464kcal126.1g591.8g65.6g54.6g
Arvot/100g100g266kcal9.7g45.5g5g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316440