Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 521g1787kcal53.1g364.6g6.2g18.2g
Sokeri 341g1382kcal0g340.2g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 534g3736kcal3.5g0g420.9g0g
Mustikka801g267kcal4g51.3g3.2g26.4g
Kananmuna kuoreton 147g210kcal18.4g0.4g15.1g0g
Leivinjauhe 13g24kcal0.7g5g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g11g43kcal0g10.6g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 240g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5216g14896kcal159.4g1544.2g890.8g89.4g
Valittu annoskoko2608g7448kcal79.7g772.1g445.4g44.7g
Annoskoko puolitettuna1304g3724kcal39.9g386.1g222.7g22.4g
Arvot/100g100g286kcal3.1g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796