Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 608g4411kcal7.2g2.4g494.3g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 56g228kcal1.7g54.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 472g593kcal51.9g1.2g42.6g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g640g3840kcal153.6g42.2g345.6g0g
Leivinjauhe 16g28kcal0.8g6g0g0.1g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 408g1347kcal8.2g12.2g142.8g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl72g461kcal10.1g2.4g45.4g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g336g524kcal1.3g127.7g1g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5216g22861kcal469.6g496.8g2143.4g5.6g
Valittu annoskoko2608g11431kcal234.8g248.4g1071.7g2.8g
Annoskoko puolitettuna1304g5715kcal117.4g124.2g535.9g1.4g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271223