Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 42g126kcal7.5g20.2g0.4g4.5g
Vesi, vesijohtovesi 167g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Naudanliha keskiarvo 21g32kcal4g0g1.8g0g
Sianliha keskiarvo 21g46kcal3.8g0g3.4g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana522g413kcal30.8g41.4g11.2g9.4g
Valittu annoskoko261g206kcal15.4g20.7g5.6g4.7g
Annoskoko puolitettuna131g103kcal7.7g10.4g2.8g2.4g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019