Pähkinäinen parsakaalipiirakka

Pähkinäinen parsakaalipiirakka (8–10 palaa)

Pohja:
100 g margariinia (Keiju 70% tai Becel 60%)
4½ dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 prk (200 g) kevytkermaviiliä (rasvaa enintään 6%)

Täyte:
250 g parsakaalia
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
1 pieni keltainen paprika
1 dl saksanpähkinöitä
3 munaa
2 dl kermasekoitetta (esimerkiksi Valio Ruoka 5%)
1 rkl pestokastiketta
½–1 dl raastettua parmesaania

Sekoita pohjataikinan kuivat aineet.

Lisää pehmeä rasva ja nypi ainekset yhteen.

Lisää lopuksi kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Peitä taikina kelmulla ja nosta se tunniksi jääkaappiin.

Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi.

Halkaise tomaatit puoliksi ja pilko paprika.

Levitä taikinapohjalle parsakaalikukinnot, tomaatinpuolikkaat, paprikakuutiot sekä pähkinät.

Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja lisää ruokakerma sekä pesto.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa, kunnes täyte on hyytynyt eli noin 25 minuuttia.

Jos pinta näyttää saavan liiaksi väriä, peitä piirakka leivinpaperilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 209 grammaa

Shamaani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g16g112kcal0.2g0.2g12.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 46g157kcal4.6g31.9g0.5g1.6g
Kauralese 9g34kcal1.7g4.3g0.7g1.6g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g0.4g0kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 1.6g2.7kcal0.1g0.6g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 31g20kcal1g1.5g1.1g0g
Parsakaali brokkoli 39g14kcal1.8g0.8g0.1g1g
Kirsikkatomaatti, suomalainen16g3.1kcal0.1g0.6g0g0.2g
Paprika keltainen 19g5.6kcal0.2g1g0g0.4g
Saksanpähkinä 9g64kcal1.4g0.3g6.1g1.5g
Kananmuna, omega, 1 kpl26g34kcal3.4g0.1g2.1g0g
Ruokakerma Valio 5%31g19kcal0.4g0.9g1.6g0g
Pestokastike, Barilla all Genovese, n. 1 tl2.3g13kcal0.1g0.1g1.3g0.1g
Parmesaanijuusto, formaggio da pasta16g71kcal6.2g0g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana523g1095kcal42.4g84.6g62g12.8g
Valittu annoskoko261g547kcal21.2g42.3g31g6.4g
Annoskoko puolitettuna131g274kcal10.6g21.2g15.5g3.2g
Arvot/100g100g210kcal8.1g16.2g11.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135472