Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 21g86kcal0g21.2g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl30g102kcal4.2g19.2g0.9g1.7g
Vehnänalkio, 0,25 dl6.2g20kcal1.8g2.1g0.5g0.9g
Leivinjauhe 1.2g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl13g113kcal0g0g12.5g0g
Rahka, valio38g24kcal3.8g1.6g0.1g0g
Mustikka metsä- 45g20kcal0.2g2.9g0.3g1.5g
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.6g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 50g17kcal1.5g2.5g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3g12kcal0g3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana523g950kcal37g106.4g40g8.2g
Valittu annoskoko262g475kcal18.5g53.2g20g4.1g
Annoskoko puolitettuna131g237kcal9.3g26.6g10g2.1g
Arvot/100g100g182kcal7.1g20.3g7.6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558