Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 418g1262kcal74.8g202.5g4.2g44.7g
Vesi, vesijohtovesi 1670g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Naudanliha keskiarvo 209g319kcal40.3g0g17.5g0g
Sianliha keskiarvo 209g456kcal38.2g0g34g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5220g4127kcal309.2g414.6g111.8g92.8g
Valittu annoskoko2610g2064kcal154.6g207.3g55.9g46.4g
Annoskoko puolitettuna1305g1032kcal77.3g103.7g28g23.2g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019