Munakoiso-parmigiana

4 annosta

Leikkaa puhtaat munakoisot pituussuunnassa n. puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Ne ovat nykyään niin laimeita, ettei niitä tarvitse itkettää suolassa.

Jos pidät makua liian voimakkaana, itketä tunti merisuolan alla.

Paista viipaleita maapähkinäöljyssä molemmin puolin pehmeiksi ja laita talouspaperille valumaan.

Leikkaa tomaatit kuutioiksi.

Paista sipulisiivuja oliiviöljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Lisää tomaattikuutiot ja paista niitä, kunnes ne ovat melkein sosemaisia.

Revi joukkoon basilika käsin.

Suolaa ja pippuroi.

Kokoa parmigianasi tässä järjestyksessä: uunivuokaan oliiviöljyä, kerros munakoisoviipaleita, parmesaaniraastetta, tomaattikuutioita ja mozzarellakuutioita.

Tee niin monta kerrosta kuin haluat.

Jätä viimeiseksi tomaattikuutioita ja parmesaania.

Paista 180 °C:ssa 40 min ja tarjoile lämpimänä, ei tulikuumana, parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 580 grammaa

Tiipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso 1125g252kcal5.6g34.9g2.3g28.1g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g900g183kcal5.4g34.2g2.7g12.6g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g225g873kcal74.3g0g63.9g0g
Juusto, mozzarella 225g587kcal41.9g0g45.7g0g
Sipuli (kuorittu)101g27kcal1.3g4.9g0.2g1.7g
Basilika, tuore17g6.7kcal0.5g0.8g0.1g0.7g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g17g152kcal0g0g16.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5220g4159kcal258g149.6g263.6g86.2g
Valittu annoskoko2610g2080kcal129g74.8g131.8g43.1g
Annoskoko puolitettuna1305g1040kcal64.5g37.4g65.9g21.6g
Arvot/100g100g80kcal4.9g2.9g5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=164541