Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 440g628kcal55g1.3g45.1g0g
Sokeri 256g1039kcal0g255.7g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g70g245kcal2.4g56.7g0.7g2.1g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g60g201kcal0.1g49.2g0.1g0.8g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 40g148kcal7.4g4.4g8.7g12.2g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA400g640kcal29.2g64g28g0g
Pandan tumma suklaa 150 g300g1602kcal14.7g156g96g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl800g2880kcal16g21.6g304g0g
Sokeri 120g487kcal0g119.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g24g96kcal0g23.8g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g100g40kcal0g10g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5220g16012kcal249.6g1525.2g965.2g30.2g
Valittu annoskoko2610g8006kcal124.8g762.6g482.6g15.1g
Annoskoko puolitettuna1305g4003kcal62.4g381.3g241.3g7.6g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905