Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu239g301kcal26.3g0.7g21.5g0g
Sokeri 508g2062kcal0g507.5g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos628g2134kcal15.7g508.4g3.1g0g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.5g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g64kcal0g15.8g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 299g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g299g2152kcal3g3g239.1g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 399g343kcal12.4g17.5g23.9g0g
Kananmuna kuoreton 110g156kcal13.7g0.3g11.2g0g
Sokeri 84g340kcal0g83.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8g32kcal0g7.9g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g8g29kcal0.3g6.3g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5232g15295kcal144.8g2317g598.2g0.2g
Valittu annoskoko2616g7648kcal72.4g1158.5g299.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna1308g3824kcal36.2g579.3g149.6g0.1g
Arvot/100g100g292kcal2.8g44.3g11.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=136813