Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala263g842kcal39.5g155.2g6.8g26.3g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton35g112kcal8.1g3.7g7.3g0g
Voi vähäsuolainen 175g1272kcal2.1g0.7g142.6g0g
Sokeri 28g114kcal0g28g0g0g
Vesi105g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 205g1484kcal2.4g0.8g166.4g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g409g1432kcal7g364.2g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 257g357kcal32.2g0.8g25.2g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton70g225kcal16.2g7.4g14.6g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark175g930kcal13.9g56.1g73.7g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g351g421kcal9.8g15.8g35.1g0.4g
Kuohukerma,valio,2dl497g1690kcal9.9g14.9g173.9g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark47g248kcal3.7g15g19.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5236g18253kcal289.6g1325.2g1330.4g53.4g
Valittu annoskoko2618g9126kcal144.8g662.6g665.2g26.7g
Annoskoko puolitettuna1309g4563kcal72.4g331.3g332.6g13.4g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=397045