Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1284g770kcal19.3g166.9g1.3g11.6g
Voi 193g1397kcal2.3g0.8g156.6g0g
Sipuli (kuorittu)128g35kcal1.7g6.2g0.3g2.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen514g170kcal16.9g25.2g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 193g636kcal3.9g5.8g67.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 250g859kcal25.5g175.2g3g8.8g
Suola, annos 3g6.4g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 51g56kcal4.1g8.4g0.3g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5238g7843kcal147.4g777g457.8g47.4g
Valittu annoskoko2619g3922kcal73.7g388.5g228.9g23.7g
Annoskoko puolitettuna1310g1961kcal36.9g194.3g114.5g11.9g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254258