Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g89g30kcal0.2g6.3g0.3g1.6g
Voi (perinteinen meijerivoi)25g182kcal0g0g20.3g0g
Sokeri33g135kcal0g33.3g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g38g138kcal5g26.8g0.8g1.4g
Leivinjauhe 0.8g1.5kcal0g0.3g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl33g113kcal0.7g1g11.7g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g42g27kcal4.6g1.7g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana524g1255kcal21g138.8g66.4g6g
Valittu annoskoko262g628kcal10.5g69.4g33.2g3g
Annoskoko puolitettuna131g314kcal5.3g34.7g16.6g1.5g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574