Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 22g28kcal2.4g0.1g2g0g
Sokeri 21g86kcal0g21.2g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g6.3g19kcal1.1g2.6g0.5g1.1g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl33g120kcal3.9g24g0.7g1.1g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Neljänviljanhiutale 7.5g25kcal0.8g4.4g0.3g0.9g
Fariinisokeri8.7g36kcal0g8.7g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.8g2.7kcal0g0.6g0g0g
Rypsiöljy 11g100kcal0g0g11.2g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 25g11kcal0.7g1.2g0.4g0g
Raparperi 125g42kcal0.9g6.9g0.1g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana524g945kcal19.8g140.8g30.4g9.6g
Valittu annoskoko262g473kcal9.9g70.4g15.2g4.8g
Annoskoko puolitettuna131g236kcal5g35.2g7.6g2.4g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733