Porkkanakakku

Tämä resepti on lainattu Patalinnun blogista ja määrä on puolitettu alkuperäisreseptistä.

Kakku sopii 20 cm halkaisija kakkuvuokaan.

Vaahdota munat ja sokeri.

Lisää joukkoon öljy.

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda (0,5 tl), mausteet, inkivääri (0,5tl), kookos ja mantelirouhe ensin keskenään ja sitten varovasti taikinaan.

Lisää lopuksi porkkanaraaste ja valutettu ananas.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (minulla käytössä 26cm irtopohjavuoka johon meni täydellisesti).

Paista 175C asteisessa uunissa 55-65min.

Tarkista kypsyys tikulla, niin että siihen ei enää tartu taikinaa.

Anna kakun rauhassa mehevöityä seuraavaan päivään jääkaapissa (jäähtymisen jälkeen).

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä seos kakun päälle.

Itse tykkään että kuorrute on paksumpana tuossa päällä, mutta kuorrutteesta riittää kyllä hyvin myös koko kakun peitoksi jos niin haluaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

99362
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 75g25kcal0.5g4.2g0.2g1.9g
Mantelirouhe pirkka (Pirkka)23g135kcal4.7g1.5g12.2g1.6g
Kookoshiutale 1.7g11kcal0.1g0.1g1.1g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 28g94kcal2.8g19.2g0.3g1g
Ruokosokeri28g114kcal0g27.9g0g0g
Kananmuna, keitetty 21g30kcal2.6g0.1g2.1g0g
Ananasmurska (Euroshopper) 1 purkki19g11kcal0.1g2.6g0g0.2g
Rypsiöljy 17g149kcal0g0g16.9g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.6g1.8kcal0.1g0.3g0g0.2g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.8g2.7kcal0g0.6g0g0g
Leivinjauhe 0.9g1.6kcal0g0.4g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g38g96kcal2.2g1.2g9g0g
Tomusokeri 1dl=60g11g45kcal0g11.3g0g0g
Sitruunateejuomajauhe valmistamaton, makeutettu pikatee 0.4g1.5kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana526g1434kcal26.2g139.6g83.6g10.4g
Valittu annoskoko263g717kcal13.1g69.8g41.8g5.2g
Annoskoko puolitettuna131g359kcal6.6g34.9g20.9g2.6g
Arvot/100g100g273kcal5g26.6g15.9g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=272137