Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 62g29kcal1.1g4.5g0.6g0.8g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 2.5g7.5kcal0g1.9g0g0g
Vesi31g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.4g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g25g77kcal3g18g0.7g3g
Pellavansiemenet, Pellavainen13g57kcal2.5g0.1g5.2g3.8g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g38g135kcal4.9g25.9g1.1g3.7g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g87g306kcal11.8g57.3g2.5g4.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana525g1255kcal46.6g215.4g23.6g32.2g
Valittu annoskoko263g628kcal23.3g107.7g11.8g16.1g
Annoskoko puolitettuna131g314kcal11.7g53.9g5.9g8.1g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.5g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273544