Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton3.7g0.8kcal0g0.1g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)38g62kcal1.1g1.5g5.6g0g
Valkoviini kuiva 19g13kcal0.1g0.1g0g0g
Valkosipuli 1.9g2kcal0.1g0.3g0g0g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g113g41kcal1g8.3g0.3g3.9g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g3.7g34kcal0g0g3.7g0g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Broileri rintafile,maustamaton84g87kcal19.5g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana525g479kcal43.6g20.8g20.8g7.8g
Valittu annoskoko263g239kcal21.8g10.4g10.4g3.9g
Annoskoko puolitettuna131g120kcal10.9g5.2g5.2g2g
Arvot/100g100g91kcal8.3g4g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=291012