Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g893g304kcal1.8g63.4g2.7g16.1g
Voi (perinteinen meijerivoi)253g1823kcal0.3g0.3g202.5g0g
Sokeri333g1353kcal0g332.8g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g383g1379kcal49.8g268.2g8g14.2g
Leivinjauhe 8.3g15kcal0.4g3.1g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl333g1133kcal6.7g10g116.6g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g416g271kcal45.8g17.5g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5240g12552kcal209.6g1390.6g662g60.6g
Valittu annoskoko2620g6276kcal104.8g695.3g331g30.3g
Annoskoko puolitettuna1310g3138kcal52.4g347.7g165.5g15.2g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574