Täydellinen kasvissosekeitto II

3 kpl perunoita
3 kpl porkkanoita
1-2 kpl sipuleita
1 kpl valkosipulinkynsiä
2 kpl kasvisliemikuutioita
6 dl vettä
2 dl ruokakermaa
1 tl sokeria
valkopippuria
oliiviöljyä

Pese kasvikset ja kuori ne. Viipaloi porkkanat ja sipulit, lohko perunat ja pilko valkosipulinkynsi.

Kuullota porkkanat ja sipulit oliiviöljyssä.

Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja pilkottu valkosipulinkynsi.

Kiehuta seosta, kunnes kaikki osaset ovat kypsiä.

Tämän jälkeen soseuta seos ja lisää sen jälkeen ruokakerma ja mausteet.

Jos haluat ruokaan lisämakua, niin kannattaa kokeilla keiton maustamista esimerkiksi
oreganolla tai basilikalla.

Kiehauta keittoa ja tarjoile.

Tämän ruoan vahvikkeeksi sopii hyvin esimerkiksi patonki, jonka paistat ruoan kypsymistä odotellessa.

Jos haluat keittoon sakeutta lisää, niin sitä saat lisäämällä perunan määrää.

Resepti on löydetty Kotikokista.

Kerroin 1,14

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g649g389kcal9.7g84.3g0.6g5.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g280g78kcal1.7g16.6g0.6g7g
Sipuli (kuorittu)215g58kcal2.8g10.3g0.4g3.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8.7g9kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g11g94kcal0g0g10.5g0g
Vesi1053g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g98g118kcal2.4g5.9g8.8g1.5g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g306g184kcal3.1g13.8g12.2g1.8g
Sokeri 5.2g21kcal0g5.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5250g1903kcal40.8g275g66.4g40g
Valittu annoskoko2625g952kcal20.4g137.5g33.2g20g
Annoskoko puolitettuna1312g476kcal10.2g68.8g16.6g10g
Arvot/100g100g36kcal0.8g5.2g1.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322835