Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1084g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 72g218kcal0.1g53.6g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g3.6g13kcal1.6g1.4g0.2g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 795g2417kcal69.6g440.4g15.1g110.5g
Vehnäjauho puolikarkea 470g1612kcal47.9g328.8g5.6g16.4g
Auringonkukansiemen 181g1073kcal41.6g22.8g89.4g10.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5256g10666kcal321.6g1694g220.6g275.4g
Valittu annoskoko2628g5333kcal160.8g847g110.3g137.7g
Annoskoko puolitettuna1314g2666kcal80.4g423.5g55.2g68.9g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525