Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow359g1976kcal3.2g3.2g215.6g0g
Kananmuna kuoreton 198g282kcal24.7g0.6g20.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 350g1202kcal35.7g245.2g4.2g12.3g
Leivinjauhe 18g32kcal0.9g6.8g0g0.1g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 719g256kcal1.1g51.1g0.6g14.4g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g14g58kcal0g14.2g0g0g
Omenasose makeuttamaton 162g122kcal0.5g27.5g0.2g2.5g
Margariini, 60%, Rainbow180g988kcal1.6g1.6g107.8g0g
Sokeri 305g1240kcal0g305.1g0g0g
Ruishiutale 323g956kcal28.3g168.1g8.1g44.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5256g14219kcal192g1646.8g713.6g148.4g
Valittu annoskoko2628g7109kcal96g823.4g356.8g74.2g
Annoskoko puolitettuna1314g3555kcal48g411.7g178.4g37.1g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.3g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324