Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt63g29kcal2g3g0.9g0g
Hiiva, 50g6.3g3.8kcal0.8g0.1g0g0g
Sokeri 18g71kcal0g17.5g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.3g3.9kcal0.1g0.8g0.1g0.4g
Kananmuna 50g(kpl)6.3g7.9kcal0.7g0g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 138g472kcal14g96.2g1.6g4.8g
Voi 19g136kcal0.2g0.1g15.2g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g13g40kcal2.1g5.7g0.9g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana526g1526kcal39.8g246.8g38.6g14.8g
Valittu annoskoko263g763kcal19.9g123.4g19.3g7.4g
Annoskoko puolitettuna132g382kcal10g61.7g9.7g3.7g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.3g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224726