Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 109g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g44g12kcal0.3g2.6g0.1g1.1g
Kesäkurpitsa zucchini 47g8.6kcal0.3g1.2g0.2g0.3g
Sipuli 29g8.8kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Valkosipuli 0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.7g6.6kcal0g0g0.7g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 11g30kcal0.2g0.3g3.1g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 21g28kcal1.8g3.7g0.4g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana527g191kcal6.2g18.6g9.2g6g
Valittu annoskoko263g96kcal3.1g9.3g4.6g3g
Annoskoko puolitettuna132g48kcal1.6g4.7g2.3g1.5g
Arvot/100g100g36kcal1.2g3.5g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142906