Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 614g4451kcal7.3g2.5g498.9g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 57g230kcal1.7g54.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 476g598kcal52.4g1.2g43g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g646g3875kcal155g42.6g348.8g0g
Leivinjauhe 16g28kcal0.8g6.1g0g0.1g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 412g1359kcal8.2g12.4g144.1g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl73g465kcal10.2g2.5g45.8g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g339g529kcal1.4g128.9g1g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5264g23071kcal474g502g2163.2g5.6g
Valittu annoskoko2632g11536kcal237g251g1081.6g2.8g
Annoskoko puolitettuna1316g5768kcal118.5g125.5g540.8g1.4g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271223