Hedelmäkermakakku

Aloita vatkaamalla kerma vaahdoksi, muista lisätä sokeri jo vatkauksen alussa.

Avaa mandariinipurkki ja valuta siitä mehu lasiin, tulet tarvitsemaan mehua.

Paloittele sitten banaanit ja kiivit valmiiksi.

Ota ensimmäinen kakkupohja, ja aseta se alustalle.

Kostuta kakkupohja valutetulla mandariinimehulla, noin 6-8rkl/kakkukerros.

Täytä kerros makusi mukaan, jonka jälkeen levität siihen kermavaahdon, noin 4-5rkl alimmalle, ja toiselle kerrokselle.

Toista edelliset kaksi kappaletta toisen kerroksen kanssa.

Kolmas myös kostutetaan, ja täytetään hedelmillä, nyt kuitenkin ulkonäöllä on väliä joten ole tarkkana!

Laita kattilaan 2,5dl kylmää vettä ja lisää siihen 2dl hyytelösokeria.

Kiehauta seos kokoajan sekoittaen.

Anna jäähtyä muutama minuutti.

Levitä juoksevaa hyytelöä päälikerroksen päälle ruokalusikalla, ja lopuksi suoraan kattialsta kaatamalla sopiva määrä, varo valuttamasta yli reunojen!

ÄLÄ LAITA KERMAA HETI!

Anna hyytelösokerin jäähtyä, laita kakku vaikka toistaiseksi jääkaappiin.

Anna kakun olla jääkaapissa 5-10min.

Lopuksi koristele kakku makusi mukaan jäljelle jääneellä kermavaahdolla.

Hyvää ruokahalua!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Aif
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl66g223kcal1.3g2g23g0g
Kakkupohja (Pirkka), annos 400g56g203kcal3.9g38.9g3.4g0g
Sokeri7.5g31kcal0g7.5g0g0g
Mandariinilohkoja sokeriliemessä66g39kcal0.3g9.9g0g0.7g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g28g24kcal0.3g5.2g0.1g0.5g
Kiivi kuorittu 23g11kcal0g1.6g0.1g0.6g
Hyytelösokeri Dan Sukker19g73kcal0g18.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana529g1207kcal11.6g166.6g53.2g3.6g
Valittu annoskoko265g604kcal5.8g83.3g26.6g1.8g
Annoskoko puolitettuna132g302kcal2.9g41.7g13.3g0.9g
Arvot/100g100g228kcal2.2g31.5g10g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128524