Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1166g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis1249g1399kcal274.8g0g37.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g33g243kcal0.3g0.3g26.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 42g143kcal4.2g29.1g0.5g1.5g
Sipuli (kuorittu)92g25kcal1.2g4.4g0.2g1.6g
Ketsuppi, Heinz58g60kcal0.5g14g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5280g3740kcal562g95.6g129.8g7.6g
Valittu annoskoko2640g1870kcal281g47.8g64.9g3.8g
Annoskoko puolitettuna1320g935kcal140.5g23.9g32.5g1.9g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134079