Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 1991g1508kcal37.2g307g4g19.9g
Kananmuna kuoreton 219g312kcal27.4g0.7g22.4g0g
Korppujauho 120g438kcal12.5g89.5g1.2g6.3g
Rypsiöljy 80g704kcal0g0g79.6g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 159g1074kcal42.8g11g92.4g19.6g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g60g36kcal6g10.3g2.4g43.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5280g8145kcal251.8g837g404g178.8g
Valittu annoskoko2640g4072kcal125.9g418.5g202g89.4g
Annoskoko puolitettuna1320g2036kcal63g209.3g101g44.7g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.9g7.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=129417