Susan raparperipiirakka

Muruseos:
8 dl (450 g) vehnäjauhoja
3 dl (260 g)l sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa

pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta (660 g)
2 dl rasvaton piimä
1 kananmuna

täyte:
2 l (n. 1400 g) raparperipaloja
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
4 dl sokeria
2 kananmunaa
4 tl vaniljasokeria

pinnalle:
noin 1/3 muruseoksesta

noin 20 palaa

valmistusaika noin 1 tunti 20 minuuttia

1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula.

2. Jaa seos kahteen eri kulhoon.

Käytä 2/3 (n. 650 g) muruseoksesta pohjataikinaan.

Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

3. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna.

4. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.

5. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.

6. Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri.

Kaada seos piirakan päälle.

Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

VINKKI: Toisen maitorahkan voi korvata sitruuna- tai omenakanelirahkalla.

Piirakan kanssa voi tarjota vaniljakastiketta tai jäätelöä.

OHJE ON Hämeenkyrön maisemakahvilan emäntä Katariina Pylsyn Kotiliedelle antama vuonna 2006.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Susanstrand
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 315g1080kcal32.1g220.3g3.8g11g
Sokeri 308g1249kcal0g307.4g0g0g
Flora laktoositon margariini (Flora), annos 1g175g1084kcal0g0g122.4g0g
Piimä, rasvaton (Valio)140g45kcal4.6g6.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 126g158kcal13.8g0.3g11.4g0g
Raparperi 979g330kcal6.8g53.8g1g13.7g
Rahka, valio350g227kcal35g14.7g1g0g
Sokeri 238g965kcal0g237.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g17g67kcal0g16.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5292g10409kcal184.6g1713.8g279.2g49.4g
Valittu annoskoko2646g5204kcal92.3g856.9g139.6g24.7g
Annoskoko puolitettuna1323g2602kcal46.2g428.5g69.8g12.4g
Arvot/100g100g197kcal3.5g32.4g5.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=127239