Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)838g1056kcal92.2g2.5g75.4g0g
Sokeri 356g1446kcal0g355.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 409g1402kcal41.6g286g4.9g14.3g
Leivinjauhe 21g37kcal1.1g7.9g0g0.1g
Vesi70g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl279g950kcal5.6g8.4g97.8g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 559g449kcal2.4g95.9g0.9g9.1g
Sitruunamehu, laimentamaton70g15kcal0.2g1.1g0g0.1g
Sokeri 28g113kcal0g27.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g17g67kcal0g16.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5292g11068kcal286.2g1604.2g358g47.2g
Valittu annoskoko2646g5534kcal143.1g802.1g179g23.6g
Annoskoko puolitettuna1323g2767kcal71.6g401.1g89.5g11.8g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148