Kevyt suklaakakku

Valmista kevyet kaurakeksit ohjeen mukaan.

Painele irtopohjavuoan pohjalle ja paista 5min.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta 1/2dl kaakaojauhetta, 3/4dl perunajauhoja ja 6,5dl rasvatonta maitoa hyvin sekoittaen.

Lisää 3/4dl makeutusjauhetta ja 2tl Vanilliinisokeria.

Vaahdota 2dl vaniljakastiketta.

Vaahdota kaksivalkuaista ja yhdistä kiisseli, vaniljavaahto ja valkuaisvaahto.

Kiehauta 1/2dl vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja liuota kiehuvaan veteen.

Sekoita suklaavaahtoon.

Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale 8.3g31kcal1.2g4.7g0.6g0.8g
Vehnälese 8.3g19kcal1.1g1.3g0.4g3.1g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Hermesetas-jauhe2.5g7.2kcal0g1.4g0g1g
Kananmuna kuoreton 11g16kcal1.4g0g1.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen21g6.9kcal0.7g1g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g2.1g6kcal0g1.2g0g0.8g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.7g6.6kcal0g1.6g0g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton4.2g13kcal1g0.4g0.9g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 10g35kcal0g8.5g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen135g45kcal4.5g6.6g0g0g
Vaniljakastike vaahtoutuva (Pirkka), annos 200g42g67kcal1.8g6.7g3.6g0.1g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 15g6.2kcal1.4g0.1g0g0g
Liivatelehti, gelatiini2.7g9kcal2.3g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana530g540kcal31g67.8g13.4g11.8g
Valittu annoskoko265g270kcal15.5g33.9g6.7g5.9g
Annoskoko puolitettuna133g135kcal7.8g17g3.4g3g
Arvot/100g100g102kcal5.9g12.8g2.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=404258