Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 25g181kcal0.3g0.1g20.3g0g
Vehnäjauho, sunnuntai52g182kcal6.2g36.9g1.1g1.6g
Sokeri 26g103kcal0g25.4g0g0g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Ruokasooda 1g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4kcal0g1g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 20g6kcal0.6g0.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 5.5g7.8kcal0.7g0g0.6g0g
Raparperi 60g20kcal0.4g3.3g0.1g0.8g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 20g26kcal0.5g0.6g2.4g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g25g15kcal2.5g1.1g0.1g0g
Sokeri 17g69kcal0g17g0g0g
Kananmuna kuoreton 11g16kcal1.4g0g1.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.5g6kcal0g1.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana531g1276kcal25.4g176g51.4g4.8g
Valittu annoskoko265g638kcal12.7g88g25.7g2.4g
Annoskoko puolitettuna133g319kcal6.4g44g12.9g1.2g
Arvot/100g100g240kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574