Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g37g7.5kcal0.2g1.4g0.1g0.5g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g22g6.1kcal0.1g1.3g0g0.5g
Lehtiselleri 22g2.8kcal0.2g0.2g0g0.2g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g2.7g2.5kcal0.1g0.1g0.2g0g
Hauki 22g18kcal4g0g0.2g0g
Katkarapu 22g15kcal3.2g0g0.2g0g
Vesi109g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)3.3g7.1kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl11g37kcal0.2g0.3g3.8g0g
Pekoni rasvainen 3.3g12kcal0.4g0g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana530g224kcal17g7.6g11.4g2.8g
Valittu annoskoko265g112kcal8.5g3.8g5.7g1.4g
Annoskoko puolitettuna133g56kcal4.3g1.9g2.9g0.7g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.4g2.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=407000