Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali95g20kcal1.1g3.2g0.2g2g
Porkkana, keskikokoinen 65g27g7.6kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Sipuli (käsittelemätön)27g7.4kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Vesi38g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g75g128kcal15g0g7.5g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen3.8g15kcal0.3g0.1g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana531g355kcal34g12.4g18.8g6.4g
Valittu annoskoko266g178kcal17g6.2g9.4g3.2g
Annoskoko puolitettuna133g89kcal8.5g3.1g4.7g1.6g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241