Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 61g209kcal6.2g42.7g0.7g2.1g
Sokeri 32g130kcal0g31.9g0g0g
Leivinjauhe 2.3g4.1kcal0.1g0.9g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki38g21kcal3.2g1.9g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 31g44kcal3.9g0.1g3.2g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g75g63kcal0.8g13.7g0.3g1.4g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 27g190kcal0.1g0g21.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana531g1321kcal28.6g182.4g51.4g7g
Valittu annoskoko266g661kcal14.3g91.2g25.7g3.5g
Annoskoko puolitettuna133g330kcal7.2g45.6g12.9g1.8g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.4g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596