Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g28g54kcal0.7g1.1g5.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 56g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)3.4g10kcal0.3g0.3g0.8g0g
Tomaattipyree, Pirkka15g12kcal0.5g2.9g0.2g0.2g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 9g4kcal0.3g0.5g0.1g0g
Valkoviini makea 23g22kcal0.1g1.4g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 75g166kcal13.1g0g12.8g0g
Persilja 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Porkkana 26g8.6kcal0.2g1.5g0.1g0.7g
Lehtiselleri 5.6g0.7kcal0.1g0.1g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Oliiviöljy 2.6g23kcal0g0g2.6g0g
Voi 5.6g41kcal0.1g0g4.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana531g692kcal31.2g17.2g53g2.6g
Valittu annoskoko265g346kcal15.6g8.6g26.5g1.3g
Annoskoko puolitettuna133g173kcal7.8g4.3g13.3g0.7g
Arvot/100g100g130kcal5.9g3.2g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165