Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)396g107kcal5.1g19g0.8g6.7g
Valkosipuli 10g11kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Linssi, punainen, Go Green450g1461kcal107.9g220.3g4.5g53.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g100g28kcal0.6g5.9g0.2g2.5g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka48g5.3kcal0.5g0.5g0.1g0.5g
Vesi1498g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 125g1104kcal0g0g124.9g0g
Viinietikka balsami30g11kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5312g5453kcal229.8g495.2g261.2g127.6g
Valittu annoskoko2656g2727kcal114.9g247.6g130.6g63.8g
Annoskoko puolitettuna1328g1363kcal57.5g123.8g65.3g31.9g
Arvot/100g100g103kcal4.3g9.3g4.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108212