Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g439g628kcal54.9g1.3g45.2g0g
Sokeri255g1037kcal0g255.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 196g671kcal19.9g136.9g2.3g6.8g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 70g234kcal0g57g0g1g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g698g1048kcal3.5g251.4g2.1g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g349g559kcal25.1g55.9g24.4g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 399g1024kcal5.2g12g107.8g0g
Kiivi kuorittu 110g52kcal0g7.8g0.7g3g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 120g89kcal0.9g18.6g0.5g1.3g
Tomusokeri 1dl=60g10g40kcal0g10g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5312g10795kcal220g1619.8g366g24.2g
Valittu annoskoko2656g5397kcal110g809.9g183g12.1g
Annoskoko puolitettuna1328g2699kcal55g405g91.5g6.1g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g6.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759