Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1395g4787kcal142.2g976.5g16.7g48.8g
Vesi1073g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g13g48kcal6g5.4g0.8g0g
Kauralese 161g579kcal29g73.4g12.4g28.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5312g10829kcal354.4g2110.6g59.8g154g
Valittu annoskoko2656g5415kcal177.2g1055.3g29.9g77g
Annoskoko puolitettuna1328g2707kcal88.6g527.7g15g38.5g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248