Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 25g175kcal0.2g0g19.7g0g
Hunaja 47g154kcal0.2g37.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 37g52kcal4.6g0.1g3.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 43g149kcal4.4g30.4g0.5g1.5g
Leivinjauhe 3.3g5.9kcal0.2g1.3g0g0g
Hasselpähkinä 11g70kcal1.5g0.4g6.6g1.9g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 100g36kcal0.2g7.1g0.1g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana532g1283kcal22.6g154g61.4g10.8g
Valittu annoskoko266g642kcal11.3g77g30.7g5.4g
Annoskoko puolitettuna133g321kcal5.7g38.5g15.4g2.7g
Arvot/100g100g241kcal4.2g28.9g11.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623