Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 51g370kcal0.6g0.2g41.5g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)66g397kcal5.6g12.5g35.7g8.5g
Sokeri 62g251kcal0g61.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu53g66kcal5.8g0.2g4.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 19g65kcal1.9g13.3g0.2g0.7g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön15g104kcal1.2g1.3g11.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana532g2512kcal30.4g180g186.4g18.4g
Valittu annoskoko266g1256kcal15.2g90g93.2g9.2g
Annoskoko puolitettuna133g628kcal7.6g45g46.6g4.6g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.8g35g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104571