Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 128g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g16g52kcal1.9g9.9g0.5g2g
Siirappi 2.3g7kcal0g1.7g0g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 3.1g8.7kcal0.5g0.8g0.1g1.2g
Vehnälese 3.5g7.9kcal0.5g0.5g0.2g1.3g
Ruisjauho (Rainbow)12g37kcal1.2g7.3g0.3g1.6g
Vehnäjauho puolikarkea 98g336kcal10g68.6g1.2g3.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.6g24kcal0g0g2.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana532g944kcal28.2g177.6g9.8g19g
Valittu annoskoko266g472kcal14.1g88.8g4.9g9.5g
Annoskoko puolitettuna133g236kcal7.1g44.4g2.5g4.8g
Arvot/100g100g178kcal5.3g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112885