Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 24g67kcal3.7g0g5.9g0g
Sinappi 5.9g7.8kcal0.3g0.8g0.4g0.1g
Rypsiöljy 213g1882kcal0g0g212.8g0g
Viinietikka 18g3.7kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 2.4g6.7kcal0.2g1g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana532g3935kcal8.4g3.8g438.2g1.4g
Valittu annoskoko266g1967kcal4.2g1.9g219.1g0.7g
Annoskoko puolitettuna133g984kcal2.1g1g109.6g0.4g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868