Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 0.8g0kcal0g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g3.1g0.6kcal0g0.2g0g0g
Hunaja 3.4g11kcal0g2.7g0g0g
Oliiviöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 4.2g37kcal0g0g4.2g0g
Peruna, keskikokoinen 60g98g59kcal1.5g12.8g0.1g0.9g
Palsternakka 35g22kcal0.2g4.1g0.1g1.6g
Sipuli 23g7.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Porkkana 65g21kcal0.4g3.6g0.1g1.7g
Lanttu 30g8.7kcal0.3g1.4g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana532g384kcal5.4g51.8g14.8g10.2g
Valittu annoskoko266g192kcal2.7g25.9g7.4g5.1g
Annoskoko puolitettuna133g96kcal1.4g13g3.7g2.6g
Arvot/100g100g72kcal1g9.7g2.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=66912