Katkarapurisotto

Silppua sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää riisit ja kuullota, kunnes läpikuultavia.

Lisää viini ja anna kiehahtaa.

Lisää n. 1/3 kasvisliemestä ja anna kiehua kevyesti poreillen, kunnes lientä on enää vähän jäljellä.

Lisää toinen 1/3 liemestä ja anna jälleen kiehua vähiin.

Lisää loput liemestä ja tarkista kypsyyttä maistamalla.

Riisi on kypsää vähän merkistä riippuen n. 50 minuutin jälkeen. 45 minuutin kiehumisen jälkeen lisää jäiset herneet ja katkaravut.

Anna liemen kiehua melko vähiin, varo, ettei risotto pala pohjaan.

Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää voi sekä raastettu parmesaani.

Sekoita.

Huom! sekä kasvisliemi että parmesaani ovat suolaisia, joten suolan lisäämiselle tuskin on tarvetta.

Risoton pitää olla kermaista ja paksua, ei lainkaan vetistä, siksi liemen tulee kiehua lähes kokonaan pois.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kuivan valkoviinin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)4.7g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Täysjyväriisi 47g157kcal2.8g33.5g0.3g3.5g
Valkoviini kuiva 16g11kcal0g0.1g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 157g15kcal0.5g0.6g1.1g0.1g
Katkarapu 24g16kcal3.4g0g0.3g0g
Herne 9g6.5kcal0.5g0.9g0g0.3g
Parmesaani raaste, Somerfield4.7g18kcal1.6g0g1.3g0g
Oivariini, 60 (100g)1.6g8.6kcal0g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana533g522kcal17.8g70.6g14g8g
Valittu annoskoko266g261kcal8.9g35.3g7g4g
Annoskoko puolitettuna133g131kcal4.5g17.7g3.5g2g
Arvot/100g100g98kcal3.3g13.3g2.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167354