Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g150g47kcal1.9g10.9g0.3g4.7g
Sipuli (kuorittu)33g8.8kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Peruna, keskikokoinen 60g38g23kcal0.6g4.9g0g0.3g
Oliiviöljy 6.8g60kcal0g0g6.8g0g
Ruokakerma 5%, Valio38g24kcal0.6g1.6g1.9g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Valkopippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana533g328kcal7.2g38.6g18.2g11.2g
Valittu annoskoko267g164kcal3.6g19.3g9.1g5.6g
Annoskoko puolitettuna133g82kcal1.8g9.7g4.6g2.8g
Arvot/100g100g62kcal1.3g7.2g3.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331297